Utrecht aan Zee

De films

Lof der Keramiek In 'Lof der Keramiek' weten kunstenaars van zeer uiteenlopende achtergrond een groot keramisch kunstwerk tot stand te brengen op een historische plek in de stad.
Trailer beschikbaar >>


Lijnen van Verbeelding In Lijnen van Verbeelding gaan we in op de bedrieglijke eenvoud van het werk van Dick Bruna die met zijn strakke en toch zachte lijnen kinderen van alle leeftijden over de hele wereld weet te raken.
Trailer beschikbaar >>


De roeping van Frans Franciscus De roeping van Frans Franciscus toont de grillige betrokkenheid van een schilder bij terroristische padvinders, blinde prostituees en Utrechtse vriendinnen als kruisvaarders.
Trailer beschikbaar >>


De woede van Joop Moesman In De woede van Joop Moesman halen zijn ex-echtgenote Erika Visser en verzamelaar Carel Snethlage herinneringen op aan de hand van schilderijen als 'Afscheid', waarin we de Dom in zee zien verdwijnen.
Trailer beschikbaar >>


Het perspectief van Robbie Cornelissen Het perspectief van Robbie Cornelissen maakt duidelijk dat zijn tekeningen en films ruimtes en dimensies suggereren die alleen in dromen mogelijk zijn.
Meer >>


De gebogen lijnen van Sybold van Ravesteyn In De gebogen lijnen van Sybold van Ravesteyn komt de beroemde architect zelf aan het woord en schept architect Antoni Folkers een kleine hommage voor hem in Park Bloeyendaal.
Trailer beschikbaar >>


De wandelingen van C.C.S. Crone In De wandelingen van C.C.S. Crone komen zijn zoon Frans, zijn zuster Mies en de tekenaar Peter Vos aan het woord. Via archiefbeelden en verhalen ontstaat een beeld va de werkwijze van deze Utrechtse schrijver.
Trailer beschikbaar >>


De vertroosting van Gijs Hendriks In De vertroosting van Gijs Hendriks verlegt de Utrechtse jazz muzikant samen met organist Berry van Berkum zijn grenzen door composities ten gehore te brengen in de Domkerk.
Trailer beschikbaar >>


Angstzweet van Paul Bruinen In Angstzweet van Paul Bruinen maakt de Utrechtse componist hoorbaar hoe bang zijn vader was als hij dacht aan de politionele acties, waar hij tegen zijn zin aan meedeed.
Trailer beschikbaar >>


De beelden van Elselien van der Graaf De beelden van Elselien van der Graaf worden steeds eenvoudiger, een ontwikkeling die culmineert in het beeld bij de kusntuitleen aan de Maliebaan, getiteld: 'Drager van de nacht'.
Trailer beschikbaar >>


Het blik van Jos Stelling In Het blik van Jos Stelling vertelt de Utrechtse cineast over zijn jeugd in de buurt Abstede en hoe zijn avonturen met een filmblik de basis zouden vormen voor zijn carrière.
Trailer beschikbaar >>


De Gancho van Marjon Reinders In De Gancho van Marjon Reinders test de danseres de Gancho met diverse partners op muziek van Carel Kraayenhof en bij een optreden van Caramba in café Hofman.
Trailer beschikbaar >>


De sprookjes van Mahmoud al Massad De sprookjes van Mahmoud al Massad vertellen het verhaal van een man die met zijn film 'Shatter Hassan' een beeld van Utrecht laat zien zoals alleen iemand uit het Midden-Oosten die voor ogen kan roepen.
Meer >>


De reizen van Ingmar Heytze In De reizen van Ingmar Heytze probeert de dichter uit alle macht zijn leefwereld te vergroten.
Meer >>


De geniale eenvoud van Gerrit Rietveld In ‘De geniale eenvoud van Gerrit Rietveld’ volgen we het spoor van architect Rietveld door Utrecht, samen met Bertus Mulder, die het door Rietveld ontworpen Verrijn-Stuarthuis restaureert.
Trailer beschikbaar >>


Slow filming In Slow filming Film zien we de Utrechtse film maker Jan van den Berg aan het werk in Groenland en Costa Rica, en vertelt hij waarom hij probeert zijn films ook te laten zien op de plekken waar hij ze opnam.
Meer >>


De trots van jan Jongerius In De trots van jan Jongerius vertelt Frans van Seumeren over zijn grootvader Jan Jongerius, die de Villa Jongerius ontworpen zou hebben op de achterkant van een sigarendoosje.
Meer >>


De Vrede van Semiramis In De Vrede van Semiramis zien we hoe Semiramis Öner-Mühürdaroglu werkt aan het gigantische schilderij De Vrede van Utrecht, dat voor deze van origine Turkse kunstenares een heel speciale betekenis heeft.
Meer >>
Coming up

A new series of films about old and young Utrecht artists will start in 2018.