Utrecht aan Zee

Met dank aan:

 


Utrecht3 Gemeente Utrecht

Utrecht is een veelzijdige en dynamische cultuurstad, met interessante podia en festivals, talentvolle gedreven makers en ruimschoots cultuurminnend publiek van binnen en buiten de stad. De stad heeft een bijzondere bevolkingssamenstelling die bepalend is voor het culturele klimaat: veel jongeren, studenten en hoog opgeleide inwoners die behoren tot de creatieve klasse. Culturele samenwerking staat hoog in het vaandel, net als de culturele diversiteit en met verschillende partijen samenwerken aan meerjarige projecten. De gemeente Utrecht ondersteunt en stimuleert het culturele leven in de stad met jaarlijkse en eenmalige subsidies.Aan de eerste serie werkten mee:

Script - Jan van den Berg en Henk van der Haar, camera - Brigit Hillenius, geluid - Jillis Schriel, montage - Srdjan Fink en Boris Everts, muziek - Paul Oomens, mixage - Bart Jilesen, regie – Jan van den Berg, productie – Carel Jansen en Loran Kuijpers, drsFILM

 

Met dank aan: Leon van Sprakelaar, Marina Alings, Femke Wolthuis, Dook Weidema. Anco van der Haar, Toon Gispen, Geert Voskamp, Neske Kraai, RTV Utrecht.

 

Centraal Museum Utrecht, Museum Boijmans van Beuningen, NOS, Flatland Gallery,

Kunstliefde, Pinkel Balloons, Het Utrechts Archief, Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en de Kunstuitleen Utrecht.

 

De eerste serie werd mogelijk gemaakt door de financiële ondersteuning van: 

Het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties, de Gemeente Utrecht,

het VSB Fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Fentener van Vlissingen Fonds, de Stichting K.F. Hein Fonds, de Provincie Utrecht en  het Stichting Elise Mathilde Fonds.

 

Adviesraad:

  • Annie Brouwer, voormalig burgemeester
  • Pia Dijkstra, filmmaakster
  • Annelore Scholten, Kunstuitleen Utrecht
  • Willem Hendrik Gispen, Rijksuniversiteit Utrecht
  • Arie Brienen, Koninklijke Jaarbeurs
  • Theo Camps, Berenschot Groep